2010. január 4., hétfő

A személyi kölcsön felvétele és kölcsön típusok...

A kölcsön mindig is egy olyan dolog volt, ami szinte elengedhetetlen egy vállalkozás, üzlet beindításához, vagy akár egy ház vagy autó vételéhez. A kölcsön egyéként a hitelek kategóriájába sorolható egyértelműen. A kölcsön mellet milyen hiteltípusok vannak. Itt megemlíteni lehet a lakásvásárlási hitelt, jelzálog hitel, szabadfelhasználású hitel, hitelkiváltás, adósság rendező hitel, építési hitel, lakásfelújítási hitel, lakáshitel, autóhitel, bővítési hitel, telekvásárlási hitel és az osztrák hitel, valamint a személyi kölcsön. Ezért is említettem, hogy a kölcsön azaz a személyi kölcsön is egy hiteltípus, vagy hitelkategória.

A cikkemben így tehát a személyi kölcsönről szeretnék írni. A személyi kölcsönök igénylésének a folyamatát szeretném elmondani először. Mielőtt bármilyen kölcsönt vennénk, fel először mindig érdemes tájékozódni a személyi kölcsön kamatáról, kondícióiról. költségéről, törlesztő részleteinek méretéről és a kölcsön nagyságáról. A hitelkalkulátorok, vagy pénzügyi szakemberektől kétségtelenül válaszokat kaphatunk mindenre. A következőkben érdemes megismerkedni a hiteligénylésnek a feltételeiről. A hitelbírálat folyamán tehát meggyőzödnek a hitelt, kölcsönt adó pénzügyi szakemberek és a bank, hogy valóban jogosultak vagyunk e az általunk benyújtott hiteldokumentáció teljesításére. A személyi kölcsönök egyik legnagyobb előnye, hogy a bírálat után akár ár 3 napon belül is folyósíthatják nekünk a kívánt összeget. A pénzösszeget mindig az általunk megadott bankszámla számra folyósítják. Itt mindig érdemes alaposan meggyőződnünk, hogy valóban jól és létező számlaszámot adtunk-e meg. A személyi kölcsön törlesztését havonta kell teljesítenünk, átutalással, csekken vagy akár csoportos beszedési megbízás alapján. A törlesztő részlet méretéről és annak idejéről bizonyos mértékben meghatározó fél lehet az ügyfél, de csak egy bizonyon határig.

Itt például értem azt, hogy egy 200 000 Ft-os személyi kölcsön esetén meghatározhatjuk, hogy a részleteket 1-2 vagy mondjuk 3 év alatt akarjuk visszafizetni. Természetesen a hoszabb huzam idő rendszerint magasabb kamattal is jár, viszont kevesebbet kell havont fizetnünk csak több ideig. A személyi kölcsön és hitelek felvételének a feltételei a következők. Legalább 6 havi munkaviszony szükséges. A fizetésnek lakossági folyószámlára kell érkeznie. Az életkorunknak 18-20-nak kell lennie legalább. A felső korhatár a 65 év. Mindenképpen meg kell adnunk az elérhetőségeinket és rendelkeznünk kell telefonos elérhetőséggel. A személyi kölcsön és kölcsönök című blogomban végezetül nagyon remélem, hogy sok hasznosabbnál hasznosabb dologhoz jutottál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése